Home Politika UMESTO DA NAS ŠTITI, POLICIJA JE PRIVELA PRVO MENE I OCA: Mladen Đošić sa KiM kojeg je sinoć pretukao Albanac

UMESTO DA NAS ŠTITI, POLICIJA JE PRIVELA PRVO MENE I OCA: Mladen Đošić sa KiM kojeg je sinoć pretukao Albanac

by euronet063


U PETAK veče između 20,00 i 21,00 čas krenuo sam u obližnji market da kupim nešto od namirnica, kada mi je Albanac koji se nedavno doselio prišao i bez ikakvog povoda i razloga počeo da me udara.

УМЕСТО ДА НАС ШТИТИ, ПОЛИЦИЈА ЈЕ ПРИВЕЛА ПРВО МЕНЕ И ОЦА: Младен Ђошић са КиМ којег је синоћ претукао Албанац - Ми смо потпуно незаштићени

Foto: D.Z.

Kroz nekoliko minuta došla je policija i uhapsila mene tako pretučenog i povređenog kao i mog bolesnog oca koji je pokušao da me zaštiti. Priveli su nas u policijsku stanicu a mene nakon toga i u bolnicu gde su mi samo prišili povrede. Iz bolnice su me opet vratili u policijsku stanicu da dam izjavu, da bi nakon toga sam otišao u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde su mi sanirali polomljen nos i ogrebotine.

Foto: D.Z.

Ovim rečima Mladen Đošić iz Donje Brnjice, srpskog sela u opštni Priština nadomak Gazimestana opisuje incident od subote uveče kada je napadnut kako tvrdi bez ikakvog razloga od strane Albanca koji se nedavno doselio u njihovo selo. I dok ističe da su pripadnici tzv kosovske policije koji su ubrzo pristigli bukvalno napali njega i oca umesto da ih zaštite, Đošić pojašnjava da je icidentu prethodio dolazak Albanca koji ga je fizički napao u njihovo posed odnosno plastenik u kojem uzgagaju papriku i da se ponašao bahato, zbog čega ga je njegov otac upozorio i rekao mu da nema potrebe više da dolazi i kupuje od njih povrće.

Foto: D.Z.

– Od tada ga nisam video i verovatno je to bio povod, jer mi ovde nemamo prava ni da se požalimo na nepravdu već odmah budemo orkivljeni iako smo zapravo žrtve – dodaje Mladen dok ističe da supruga tog Albanca radi kao pripadnica tzv. kosovske policije što mu je verovatno dodatna „motivacija“ za bahatost. Đošić naglašava da iza svega stoji namera da se zaplaše preostali Srbi kako bi napustili ovo još uvek većinski srpsko selo u koje se poslednjih godina doseljava sve više albanskih porodica.

Foto: D.Z.

– Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji i posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, čija svaka izjava generiše nove etnički motivisane incidente- saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je lokalni Albanac u ovom multietničkom mestu, nadomak Prištine, bez povoda je fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

– Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati – dodaje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohije iz koje ističu da su Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like