Home Politika Umro Nebojša Vladisavljević, osnivač Romske partije

Umro Nebojša Vladisavljević, osnivač Romske partije

by euronet063


Vesti

Politika

Umro Nebojša Vladisavljević, osnivač Romske partije

Nebojša Vladisavljević, veliki umetnik, virtuoz na violini, kao i romski aktivista, preminuo je, a povodom njegove smrti oglasila se romska partija.

Najnovija vest

Foto: Ringier

Najnovija vest

– Poštovani prijatelji, danas se opraštamo od Nebojše Vladisavljevića, velikog virtuoza na violini, romskog aktiviste i stvaraoca romske politike.

Vladisavljević je bio osnivač Romske Partije i generalni sekretar, te je svojim radom i zalaganjem pomogao ostvarenju prava i unapređenju položaja Roma u našem društvu. Njegova predanost i ljubav prema romskoj kulturi, tradiciji i jeziku ostavili su neizbrisiv trag, a posebno na one koji su ga poznavali.

Nebojša je bio osnivač romske redakcije na radiju Sombor, gde je svojim emisijama pronosio lepotu romske muzike i priče.

„Bio veliki prijatelj i poznavalac romske omladine“

Bio je veliki prijatelj i poznavalac romske omladine, te je njegova podrška i mentorstvo mnogima bila neizmerna inspiracija.

– Neka Nebojšin duh i njegova dela nastave da žive kroz nas, dok se nastavljamo boriti za bolji položaj i prava Roma u našem društvu. Počivaj u miru, dragi Nebojša – saopštili su iz partije.



Izvor

You may also like