Home Politika Vapaj oca uhapšenog mladića na KiM: Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan

Vapaj oca uhapšenog mladića na KiM: Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan

by euronet063


Vesti

Politika

Vapaj oca uhapšenog mladića na KiM: Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan

Četiri mladića srpske nacionalnosti uhapšena su oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice i određen im je pritvor do 48 sati. Na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Hapšenje mladića

Foto: screenshot

Hapšenje mladića

Otac jednog od uhapšenih mladića, Srđan Jović, oglasio se potresnom porukom i ispričao šta se dogodilo.

Blic preporučuje


Vučević: Četvorica mladića uhapšena na KiM, nastavak terora nad srpskim narodom


KOSOVSKA POLICIJA PRETUKLA SRPSKE MLADIĆE Pojavili se snimci maltretiranja iz Kosovske Mitrovice, čuje se zapomaganje (VIDEO)

– Upravo su mi u KM sina pretukli i uhapsili Kurtijevi policajci. Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan. Zvao sam hitnu pomoć neće da dozvole lekarima da izvrše pregled. Uhapsili su i prolaznika koji je snimio torturu. To je Kurtijev režim. Jel ima dalje života ovde? – napisao je na društvenoj mreži Iks Srđan Jović.

Povodom incidenta oglasio se i lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević koji je objavio da su policajci 10 minuta brutalno tukli srpske mladiće, a onda ih nakon toga odveli u policijsku stanicu.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio i snimak incidenta, na kojem se vidi kako puškom naoružani pripadnik kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

Podsetimo, uhapšeni su M.M. (2005), L.K. (2005), V.J (2003), RN (2005), kao i mladić koji je snimao ceo incident.

– Njima se na teret stavlja da su napali službeno lice tako što su ga navodno opsovali na centru, kod spomenika Knezu Lazaru. Radi se o policajcu u civilu koji nije ima nikakve oznake. Nakon toga bivaju praćeni i brutalno maltretirani i hapšeni 500m dalje. Roditelji su se uplašeni skupili ispred policijske stanice gde niko nije želeo da im pruži nikakvu informaciju – napisao je Arsenijević.

Kako kaže, u strahu i boli, a zbog izjava mnogih svedoka, roditelji su uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje dece.

– Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povređene mladiće. Zahtevamo njihovo hitno oslobađanje i pravo na medicinsku pomoć – napisao je Arsenijević o incidentu na svom Iks profilu.



Izvor

You may also like