Home Politika Visoka funkcionerka PES-a napustila stranku, ide kod Milovića

Visoka funkcionerka PES-a napustila stranku, ide kod Milovića

by euronet063


Vesti

Politika

Visoka funkcionerka PES-a napustila stranku, ide kod Milovića

Članica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES) koju vodi Milojko Spajić, Petra Čelebić podnela je ostavku na sve funkcije u partiji jer ne želi “da bude deo priče koja od Crne Gore pravi puku ljušturu nezavisne države”.

Milojko Spajić

Foto: dts Nachrichtenagentur / imago stock&people / Profimedia

Milojko Spajić

Ona je to potvrdila Vijestima i istakla da odluku o napuštanju te partije nije donela lako.

Blic preporučuje

– Pokret koji smo prvobitno osnovali nas petnaestoro, a kojem su se kasnije pridružili i drugi, naročito nakon pobede na podgoričkim izborima, više ne predstavlja skup vrednosti i načela koja su nas ujedinila i u koja su mnogi od nas verovali – navela je Čelebić.

Objašnjavajući razloge napuštanja PES-a, Čelebić je kazala kako kompromisi koje je PES načinio, umesto da konsoliduju podršku političkog centra, razočarali su glasače.

– Kada jednom krenete pogrešnim putem, svaka naredna stanica je pogrešna – rekla je Čelebić.

„To više nije ista stranka“

Ona je kazala da kao Crnogorka, bez obzira na ogroman trud i rad koji je uložila u ideju PES-a, “ne može i neće podržavati one koji svojim delovanjem, bilo aktivnim ili pasivnim, doprinose da Crna Gora postane podložna uticajima koji će je učiniti nezavisnom samo na papiru”.

– Moj cilj je uvijek bio da radim u interesu Crne Gore i njenih građana, a to više ne mogu raditi unutar ove partije. Ako moram da biram, biram da ne budem deo priče koja od moje zemlje pravi puku ljušturu nezavisne države i poligon za igru tuđih, nedobronamernih interesa. Ukratko: to više nije ista partija kojoj sam dala poverenje, vreme i svu energiju od osnivanja – zaključila je Čelebić.

Izvori Vijesti tvrde da će Čelebić biti na Podgoričkoj listi bivšeg ministra pravde Andreja Milovića.



Izvor

You may also like