Home Politika Vučević o novom kineskom PVO sistemu HQ 17: Nebo nad Srbijom još sigurnije

Vučević o novom kineskom PVO sistemu HQ 17: Nebo nad Srbijom još sigurnije

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević o novom kineskom PVO sistemu HQ 17: Nebo nad Srbijom još sigurnije

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je na Vidovdan po prvi put prikazan deo novih protivazduhoplovnih sistema, odnosno protivvazduhoplovne odbrane, a to je sistem HQ 17 koje smo uvezli iz Kine.

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

To pokazuje da je danas nebo nad Srbijom, odnosno kako kaže naša vojska, naš vazdušni prostor još sigurniji i bezbedniji – rekao je Vučević za RTS

Blic preporučuje

Prema Vučevićevim rečima, i to je napredak Srbije, ali kako je objasnio ne da bi se spremali za sukobe i ratove, nego da bismo odvraćali sve one koje nisu dobronamerni prema našoj državi.

Kada snažimo vojsku, mi smo sigurniji da ćemo očuvati mir i da ćemo očuvati svoju slobodu – rekao je on.

Premijer je naveo i da je juče osim te nove opreme prikazana već viđena, ali da na žalost to sve nije dobilo medijski mnogo na značaju.

„Najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost“

On je poručio da je najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost, jer su oni preduslov da razvijamo ekonomiju, da imamo veće plate i penzije, gradimo puteve, škole, obdaništa.

Verujem da ćemo imati znanja, odlučnosti i mudrosti da srpski brod vodimo u mirne vode, iako su uzburkani talasi, odnosno vremenski uslovi, gledano geopolitički, nisu idealni – rekao je premijer.

Prema njegovim rečima u hijerarhiji vrednosti najvažnija i od naroda je najpodržanija sloboda, i da se bez nje se ne može živeti normalno i stvarati.

Moramo da pravimo dobar balans, da ne izgubimo slobodarski duh, ali i da čuvamo mir i stabilnost i da dalje ekonomski i u svakom smislu jačamo državu – rekao je on.

(Tanjug)



Izvor

You may also like