Home Politika Vučević u manastiru Tumane: Kad je postojala vera u boga, srpski narod je pobeđivao

Vučević u manastiru Tumane: Kad je postojala vera u boga, srpski narod je pobeđivao

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević u manastiru Tumane: Kad je postojala vera u boga, srpski narod je pobeđivao

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas manastir Tumane koji obeležava svoj praznik Svetog Zosima i Jakova tumanskog i istakao da je srpski narod pobeđivao uvek kada je postojala vera u Boga.

.

Foto: Instagram/milosvucevic / Drustvene mreze

.

– Dolazim kao običan čovek i uvek mi je puno srce i duša pozitivne energije i vere koja nam je potrebna u ovim vremenima. Ne krijem da sam verujući čovek, sa mnogo mana, kao i svi ljudi. Uvek kada smo kao narod i država imali vere u Boga, kada se nismo odrekli Boga, kada smo znali da postoji jedinstvo države, Crkve i naroda, mi smo tada pobeđivali. Uvek ću biti zagovornik takve politike – napisao je Vučević na svom instagram nalogu.

Blic preporučuje


TRADICIONALNO PRESVLAČENJE MOŠTIJU Vernici strpljivo čekali ispred manastira Tumane kako bi uzeli delić stare odežde Svetog Zosima (VIDEO, FOTO)

Kako je naveo premijer, u manastir Tumane dolaze i ljudi koji nisu pravoslavne vere.

– Dolaze naša braća muslimani i druge veroispovesti, da pronađu nadu, utehu, veru. Srećan praznik svetih Zosima i Jakova tumanskih i puno mi je srce što sam danas u manastiru Tumane sa svojim narodom – naglasio je Vučević.

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas praznik svetih Zosima i Jakova tumanskih.

Foto: Instagram/milosvucevic / Drustvene mreze

.

(Tanjug)



Izvor

You may also like