Home Politika VUČIĆ DOČEKAO ŠOLCA U „PALATI SRBIJA“ U toku radni doručak, a potom sledi sastanak

VUČIĆ DOČEKAO ŠOLCA U „PALATI SRBIJA“ U toku radni doručak, a potom sledi sastanak

by euronet063


Vesti

Politika

VUČIĆ DOČEKAO ŠOLCA U „PALATI SRBIJA“ U toku radni doručak, a potom sledi sastanak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemački kancelar Olaf Šolc stigli su u Palatu „Srbija“, gde će prisustvovati Samitu o strateškim sirovinama.

.

Foto: instagram/budućnost Srbije / screenshot

.

U toku je radni doručak koji je predsednik Vučić priredio za nemačkog kancelara, a potom će uslediti sastanak Vučića i Šolca.

Blic preporučuje


Vučić i Šolc danas i o ekonomiji: Šta će sve Srbija da potpiše

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc, koji je sinoć doputovao u Beograd, učestvovaće na Samitu o strateškim sirovinama u Palati Srbije gde će, kako je najavljeno, biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Na Samitu će učestvovati i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma kojim se predviđa pet pravaca delovanja:

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu i istakao da je danas važan dan za Srbiju.

– Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa izemđu Srbije i Nemačke. Sa Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu – objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.



Izvor

You may also like