Home Politika Vučić o Bajdenovoj izjavu da je NATO agresija 1999. imala za cilj da spreči etničko čišćenje

Vučić o Bajdenovoj izjavu da je NATO agresija 1999. imala za cilj da spreči etničko čišćenje

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani put Studenica-Rudno gde je prokomentarisao izjavu Džozefa Bajdena da je intervencija 1999. godine imala za cilj da spreči etničko čišćenje.

ШТО НИСТЕ НАПАЛИ РУСИЈУ КАД ЈЕ УШЛА У УКРАЈИНУ: Вучић о Бајденовој изјаву да је НАТО агресија 1999. имала за циљ да спречи етничко чишћење

Foto: Printskrin RTS

– On je rekao ono što je zvanična interpretacija svih zapadnih sila koje su učestvovale na agresiju na Jugoslaviju. Ja imam jedno pitanje, koje više oblik društvene svesti, pa dobro ako ste tada sprečavali etničko čišćenje, iživljavajući se na jednoj maloj zeljmi i narodu, vas 19 velikih i moćnih, kako vam ne pada na pamet da se iživljavate, uđete, i odmah napadnete Rusiju, kada je ušla na teritoriju suverene Ukrajine, pa da ih uništite i da ih sprečite u osvajanju teritorija i sve to što govorite ili ste tu malo zaboravili na moral, pa se setili da je to malo teže. Pa onda puj pike ne važi moral i sve drugo što pričamo. Kako to kada Rusija upadne u Ukrajinu vi kažete da je to agresija, a kada vi upadnete na teritoriju Srbije, to nije agresija, nego je spasavanje. Čega, koga? To su istorijska pitanja, nama su potrebni dobri odnosi i sa Amerikancima i sa Rusima, osim što ih molim da jednu malu lekciju o Srbima nauče, da slobodu volimo više od svega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like