Home Politika Vučić obilazi radove na obilaznici oko Kragujevca

Vučić obilazi radove na obilaznici oko Kragujevca

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem „Mi­loš Ve­li­ki“.

Вучић обилази радове на обилазници око Крагујевца

Foto: Printskrin

U obilasku su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Vučić obilazi radove na obilaznici pre dolaska u Kragujevac, gde će danas prisustvovati svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici Stelantis.

Br­za sa­o­bra­ćaj­ni­ca, du­ži­ne 22 ki­lo­me­tra, projektovana je za brzine do 100 kilometara na čas.

Projektom severne obilaznice se stiču uslovi za izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra Kragujevca, poboljšanje uslova sa aspekta životne sredine, kao i brže povezivanje tranzitnih tokova na pravcu državni put I A reda br. A1 (E-75) petlja Batočina, preko Kragujevca do državnog puta I A reda br. A5 (E-761) u Mrčajevcima.

Država u saobraćajnicu ulaže oko 266 miliona evra, a rok za završetak obilaznice je 2027. godina.

Kompletna obilaznica, za čiju će izgradnju biti utrošeno 194.000 kamiona zemlje, imaće 25 objekata, mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i pet petlji.

Vučić je u decembru obišao prve radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, kada je istakao da će njenom izgradnjom taj grad rešiti većinu infrastrukturnih problema i da je to velika stvar za čitav kraj.

– Ovo je 22 kilometara i nešto što će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada i ojača industrijski –  rekao je tada Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like