Home Politika Vučić u Jelisejskoj palati, dočekao ga Makron (VIDEO)

Vučić u Jelisejskoj palati, dočekao ga Makron (VIDEO)

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić u Jelisejskoj palati, dočekao ga Makron (VIDEO)

U Jelisejskoj palati u Parizu, uoči otvaranja 33. letnjih Olimpijskih igara, danas se održava prijem u čast svetskih lidera i predsednika međunarodnih organizacija koji priređuje predsednik Francuske Emanuel Makron, a među 100 odabranih zvanica je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zvanice ispred Jelisejske palate dočekuje Makron sa suprugom Brižit.

.

Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

.

– Zahvalan predsedniku Makronu na srdačnom dočeku. Olimpijske igre su simbol nade, ujedinjenja i nadmetanja u duhu fer pleja, stoga smo poželeli sportsku sreću svim našim olimpijskim timovima, uspešno nadmetanje i mnogo novih rekorda. Srbija je ponosna na svoje sportiste koji će nas predstavljati na ovom prestižnom takmičenju, a ja sam uveren da će pokazati izvanredne rezultate, kao što su to činili i ranije – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Blic preporučuje


„OČEKUJEMO MAKRONA U BEOGRADU“ Vučić iz Francuske: Najavio otvaranje Srpske kuće u Parizu (VIDEO)

Nakon srdačnog pozdrava, Vučić se fotografisao sa predsednikom Francuske i njegovom suprugom.

Prijemu prisustvuje 85 svetskih lidera, među kojima su, osim predsednika Vučića, premijer Grčke Kirjakos Micotakis, predsednik Bugarske Rumen Radev, kancelar Nemačke Olaf Šolc, prva dama Sjedinjenih Američkih Država Džil Bajden, predsednik Poljske Andžej Duda, predsednik Argentine Havijer Milei, premijer Albanije Edi Rama, kancelar Austrije Karl Nehamer, predsednik Kameruna Pol Bija, emir Katara šeik Tamim Bin Hamed Al Tani, predsednik Mađarske Tomas Šujok i mnogi drugi.

Prisutno je i 15 predsednika međunarodnih organizacija, između ostalih, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard, predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i mnogi drugi.

Makron dolazi u Srbiju

Predsednik Vučić najavio je da će danas imati kratak susret sa predsednikom Francuske Emenuelom Makronom.

– Očekujem njegovu posetu Beogradu u narednih 50 dana, najkasnije i verujem da bismo tu mogli važne sporazume da postignemo – rekao je on.

U Parizu, kao i ispred Jelisejske palate mere bezbednosti podignute su na najviši nivo, ulice su zatvorene i primetan je veliki broj pripadnika policije i vojske.

Po završetku prijema, šefovi država i vlada uputiće se ka Trokaderu, odakle će pratiti svečano otvaranje Olimpijskih igara, koje je predviđeno u 19.30 sati.

(Tanjug)



Izvor

You may also like