Home Politika Vučić u Nišu o odnosu sa Vladimirom Putinom: Kurtoazno smo razmenili pozdrave

Vučić u Nišu o odnosu sa Vladimirom Putinom: Kurtoazno smo razmenili pozdrave

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić u Nišu o odnosu sa Vladimirom Putinom: Kurtoazno smo razmenili pozdrave

Mi imamo vrlo dobre odnose sa Ruskom federacijom i nastavićemo da ih ih imamo uprkos onima koji žele suprotno, kao što ćemo nastaviti i svoj proevropski put uprkos onima koji žele da se zaustavimo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

.

Foto: Dimitrije Nikolić / Tanjug

.

Kako je rekao, „to nisu oni koji su proruski ili ne znam kako orijentisani, nego oni koji su lažno proevropski orijentisani, koji ne mogu da podnesu ekonomski, pa i politički napredak Srbije“.

On je tako odgovorio na pitanje u kakvim je odnosima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– Sreo sam Putina u Kini na minut i po, kad je bio samit. Kurtoazno smo razmenili pozdrave i to je to – rekao je Vučić, koji danas boravi u Nišu gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike „Ariston“, a potom obišao radove na rekonstrukciji aerodroma „Konstantin Veliki“.

Upitan za konstitutivnu sednicu niške opštine Medijana, koja se održava danas i gde će vlast formirati opozicione stranke, Vučić je rekao da nije ni znao da je danas ta sednica.

– Šta je problem s tim? A što da zamaskiram? Ovo smo isplanirali pre dva meseca – rekao je Vučić, dodavši da „jedva čeka da vidi te fantastične rezultate koji će biti u opštini Medijana“, upitavši „kog će investitora oni da dovedu“?

Takođe, komentarisao je i izjavu poslanika nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića da „Vučića litijum održava na vlasti“, kao i njegovu tvrdnju da „Nemačka i EU ne mogu da garantuju nikakve standarde bez funkcionisanja demokratskih institucija“, predsednik Srbije je rekao da je „Juratović kada govori o meni govori protiv Srbije, jer je uvek bio protiv srpskog naroda“, kao i da njega „ništa ne može da održi na vlasti“.

– Pući će na izborima, što bi naš narod rekao kao zvečka – rekao je, i dodao da je „svaki automehaničar u Srbiji pametniji od Josipa Juratovića, koji je bio mehaničar“.

– Ali Juratović toliko mrzi Srbiju da ja razumem njega. Uvek je mrzeo srpski narod, uvek je mrzeo Srbiju, šta god on priča. Ne govori on protiv mene, on govori protiv Srbije. Ja mislim da je ljudima više nego dovoljno to što je Juratović protiv litijuma. Juratović je bio glavni podržavalac rezolucije o Srebrenici, najveći lobista za nezavisno Kosovo. Najveći lobista za sankcije Srbiji. Najveći protivnik svega što je srpsko – rekao je Vučić.

Kazao je i da je „sad Juratović iznenada jedan od retkih u Nemačkoj koji je protiv litijuma“.

– Jeste li slušali šta je govorio Šolc? Jeste li slušali šta je govorio Šefčovič? Dakle, po najvišim evropskim standardima, ne uz njihovu kontrolu, već uz njihovo učešće, zajedno sa nama. A mi smo ti koji ćemo na kraju da ocenimo. Ništa se neće desiti ni za sedam, ni za 15, ni za 20 dana, ni za mesec, ni za tri – rekao je Vučić, dodavši da je „suština u tome da možemo da napravimo nešto održivo, ceo lanac vrednosti i proizvodnje, kao i da možemo da garantujemo čistu životnu sredinu“.

– Bez toga projekta neće biti. I to sam rekao pred kancelarom Šolcom – kazao je on.



Izvor

You may also like