Home Politika Vučić u Podrinju o rejtingu SNS, Kosovu i litijumu: Možda i ja ne budem za kopanje litijuma

Vučić u Podrinju o rejtingu SNS, Kosovu i litijumu: Možda i ja ne budem za kopanje litijuma

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić u Podrinju o rejtingu SNS, Kosovu i litijumu: Možda i ja ne budem za kopanje litijuma

Srpska napredna stranka, prema najnovijim istraživanjima, trenutno ima ima 47, 6 procenata, drugoplasirani je SPS, trećeplasirana Stranka slobode i pravde sa 5,5 odsto a četvrti je pokret „Kreni promeni“ sa oko pet procenata, otkrio je danas Aleksandar Vučić Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Podrinju.

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

On je to otkrio reagujući na komentar lidera pokreta „Kreni promeni“ Save Manojlovića, koji je rekao da Vučić „seli kancelariju da bi dobio aplauze“, na šta je Vučić podsetio da je to radio još za vreme svog prvog premijerskog mandata.

Blic preporučuje


Vučić: Deonica će vratiti ljude u ovaj kraj! „Bio je krpljen na sve strane, a nama znači život“: Ovo je put na koju su meštani čekali duže od pola veka

Ne držim nikakve mitinge, biće razgovora sa ljudima i to onima koji misle drugačije. A što se aplauza tiče, izgleda da nisu videli najnovije istraživanje i to ono veliko, omnibus, a prema kojem stranka Miloša Vučevića, sa Aleksandrom Vučićem, samostalno ima 47, 6 procenata, drugoplasirani je SPS, trećeplasirani Đilas sa SSP 5,5 odsto a onda ide onaj Rokfelerov potrčko sa oko pet procenata. Pokažite mi koja stranka posle 12 godina ima takav rezultat – otkrio je Vučić.

On je danas obišao radove na rekonstrukciji puta Bojić – Tekeriš.

„Možda i ja ne budem za kopanje litijuma“

Govoreći o kopanju litijuma, rekao je da „postoji mnogo nejasnoća i stvari koje moramo da razjasnimo“

Moguće da i ja neću biti za to ako postoji opasnost od trovanja naših reka... Neću da pričam o lažima o sumpornoj kiselini… Ja nisam ekspert. Postoje i spoljni i unutrašnji interesi da Srbiju zaustave u razvoju – kazao je Vučić.

Pročitajte još

„Siguran sam da će srpski narod opstati na KiM“

Upitan da li će posetiti Kosovsku Mitrovicu, rekao je da bi „sutra otišao“.

Da mi omoguće međunarodne i albanske snage, otišao bih koliko sutra i obišao svako naše selo od Klokoša do Donje Vudrige. Siguran sam da će Srpski narod opstati na KiM – kazao je Vučić.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Na terenu su i ministar infrastrukture i građevinarstva, Goran Vesić, kao i direktor Koridora Srbije, Aleksandar Antić.

Vučić će do 9. septembra boraviti u Podrinju, da će ti njegovi radni dani „biti uobičajeni ali da će više biti na terenu i da će biti i niz važnih sastanaka u kasarni u Klupcima“.



Izvor

You may also like