Home Politika Aktivnosti u cilju unapređenja izbornog procesa

Aktivnosti u cilju unapređenja izbornog procesa

by euronet063


PREDSEDNICA Narodne skupštine sastala se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom sa kojim je razgovarala o svim aktivnostima preduzetim u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

БРНАБИЋ СА ЖИОФРЕОМ: Активности у циљу унапређења изборног процеса

Foto: Tanjug

Brnabić je naglasila da se očekuje da predstojeći izbori budu održani u atmosferi koja garantuje pošten i transparentan izborni proces zahvaljujući, kako je rekla, uspostavljenom dijalogu između vladajuće većine i opozicije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Istakla je da su, u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji, formirane dve radne grupe koje aktivno rade na implementaciji preporuka ODIHR-a.

Brnabić je naglasila da ove organizacije imaju neprocenjivo iskustvo i znanje o lokalnim političkim prilikama i izbornim procesima i da njihovo učešće doprinosi stvaranju atmosfere poverenja u izborni proces među građanima i političkim akterima.

Ambasador Žiofre pozdravio je pokretanje političkog dijaloga o izbornim uslovima koji, kako je rekao, mora da se nastavi nakon izbora na transparentan i inkluzivan način kako bi se pružili opipljivi rezultati u implementaciji svih postojećih i mogućih novih preporuka ODIHR-a.

Na sastanku se razgovaralo i o značaju aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa. 

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like