Home Politika Ana Mihajlovski o Savu Manojloviću i Draganu Đilasu nakon izbora: Nadam se da ste srećni

Ana Mihajlovski o Savu Manojloviću i Draganu Đilasu nakon izbora: Nadam se da ste srećni

by euronet063


Vesti

Politika

Ana Mihajlovski o Savu Manojloviću i Draganu Đilasu nakon izbora: Nadam se da ste srećni

Voditeljka i aktivistkinja Ana Mihajlovski oglasila se nakon saopštenih rezultata lokalnih izbora koji su održani juče u 89 opština i gradova. Ona je izborni dan nazvala agonijom iznevši niz kritika na račun opozicionih lidera, posebno Dragana Đilasa i Sava Manojlovića.

.

Foto: O. Bunić, Z. Ilić, M. Ilić / Ringier

.

Ana Mihajlovski je istakla svoje razočaranje nakon što su saopšteni rezultati lokalnih izbora, posebno izbora u Beogradu. Voditeljka je, inače, dala potpis listi Sava Manojlovića na Vračaru, ali ga je neposredno pred izbore povukla.

– Agonija je gotova. Nadam se da su svi koji su doprineli ovom tužnom danu presrećni sada. Nadam se da je Điki bar danas jedna srećna osoba jer je potencijalne glasače nazivao majmunima ako izađu na glasanje, napisala je Mihajlovski na Instagramu, a onda se dotakla i Sava Manojlovića, iako ga nije imenovala.

.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

Nadam se da su srećni i oni doktori pravnih nauka koji nisu znali da pročitaju novi zakon te su tako dali povoda za ponižavanje svih na tim listama. Nadam se da su srećni i oni koji su lopatama na te liste trpali ljude tako da niko ko bi glasao nije imao pojma ko su ti ljudi kojima treba da daju glas.

Ana je napisala i da „zna da su u SNS srećni jer će neometano jahati naredne četiri godine“ kao i da su srećni „oni iz BiH koji su došli nama da kroje sudbinu za 2.000 dinara“.

Zašto je Ana Mihajlovski odustala od izborne trke?

Mihajlovski je krajem maja otkrila da je ona bila „jedna od dve osobe“ zbog koje je navodno oborena lista „Kreni promeni“.

Odazvala sam se na poziv za listu u znak podrške jednoj potpuno novoj građanskoj inicijativi. To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudima i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz brojnih razloga o kojima sam vama ovde pisala godinama unazad – poručila je Mihajlovski.

Kako je dodala, nije njena dužnost nije bila da se bavi novim zakonom već je to „radila pravna služba koja je za to zadužena“.

– Nakon cirkusa u javnosti, a u vezi sa listama, ja sam 18. maja pismenim putem obavestila pokret da povlačim svoje ime sa lista, kao i podršku bilo kojoj političkoj opciji iz prostog razloga: Ako ja ne mogu posle čitavog ovog cirkusa da shvatim ko je ovde u pravu, ko je ispravan, a ko pokvaren, sigurno da ne mogu da objasnim to bilo kojoj drugoj osobi. Ne mogu da podržim nešto što ne razumem ni sama – napisala je Mihajlovski.Izvor

You may also like