Home Politika Dačić o izborima 2024: Izborni dani protekao mirno, policija izašla na svaku prijavu

Dačić o izborima 2024: Izborni dani protekao mirno, policija izašla na svaku prijavu

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić o izborima 2024: Izborni dani protekao mirno, policija izašla na svaku prijavu

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jedna neozbiljna politička igra da se stalno traže izbori i da se time izaziva politička nestabilnost i dodao da je lista na kojoj se nalazio SPS sa SNS i drugim partnerima ostvarila izvanredne rezultate.

Ivica Dačić

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Ivica Dačić

On je za TV Pink rekao da je opozicija tražila izbore i da su čak oni bili oblikovani u značajnoj meri po nekim njihovim zahtevima.

Blic preporučuje

Lider socijalista je ocenio da protesti koje zahtevu pojedini opozicioni lideri nemaju masovnost i da je to logično.

– Da je neko sada izgubio ili ne znam da sada dolazi do toga da mi imamo sada da je to tako blizu fali jedan odsto ili ne znam razlika, jedan odsto ili dva odsto ili pet odsto. Ovde je reč u tome da je to ubedljiva pobeda i šta ćete sada vi da kažete na tako nešto osim da bi bilo sasvim logično da se čestita i da se ide dalje – rekao je Dačić.

Istakao je da nema od blokada ništa.

– Pošto su bile različite informacije da policija neće da reaguje. Mi smo imali štab koji je formiran, koji je vodio načelnik uprave policije, i koji je zasedao celog dana i pratio situaciju u Srbiji. Zadatak policije nije bio politički. Zadatak policije je da se obezbedi javni red i mir i osigura bezbednost građana i imovine na dan izbora. U tom pogledu, na svaku prijavu koja je dolazila, policija je izlazila i reagovala. Bilo je 160 i nešto prijava i policija je izašla. Naravno, policija nije ta koja kvalifikuje određena dela. Za to je postojala saradnja sa tužilaštvom, uključujući i događaje u Novom Sadu – rekao je on.

Dačić je rekao da je izborni dan je protekao mirno, kao što su i posmatrači OEBS-a, odnosno ODIHR-a to i rekli.

„Ne treba drugi da se brinu o SPS“

Istakao je da je CRTA imala sedam ili osam prijava i da je policija i na to izlazila.

– Mislim da je bila dobra saradnja SNS i drugih partnera i to je rezultiralo i ovim rezultatima – rekao je Dačić i dodao da ne treba da se „brinu drugi o SPS“.

Dodao je ako je bilo nekih nepravilnosti, postoje rokovi da se odnesu određene prijave.

– Ako nema prijava, onda šta više da mi pričamo. Ako ima većinu, pravi se vlast ako, ako nema većinu i da se ponovo ne izbore. I to je to. I da jednom zatvorimo više tu priču i da se okrenemo nekom radu. Jer pred nama su mnogi izazovi – rekao je on.

Izborni štab SPS Ivica Dačić

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Izborni štab SPS Ivica Dačić

Dačić je rekao da za vikend predstoji Svesrpski sabor i da aktivnosti već počinju od sutra.

– Biću domaćin svojim kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Republike Srpske i svih tih područnih policijskih uprava i u Srbiji i u Republici Srpskoj“, rekao je ministar.

Kada su u pitanju druge aktivnosti, dodao je da je ministarstvo pokrenulo karavan bezbednosti saobraćaja, zajedno sa Auto – moto Savezom i Agencijom za bezbednost i saobraćaja, čiji je cilj da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i poštuju propisi.Izvor

You may also like