Home Politika Dačić osudio izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije

Dačić osudio izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić osudio izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

– Izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jesu poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije. Njihov je cilj da ih sve pohapse i proteraju, da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba – izjavio je Dačić.

Blic preporučuje

Dačić je dalje rekao da, međunarodna zajednica mirno gleda ove izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

– A zašto im smeta Vučić? Zato što zahvaljujući borbi predsednika Vučića nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj, i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija. A Svečlja, kao osvedočeni separatista i pripadnik OVK, može da očekuje da će ga stići ruka pravde – dodao je Dačić.

On je potom rekao da sama činjenica da se preti čoveku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

Dokle će više međunarodna zajednica da ćuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine, neka se opredele, hoće li međunarodna zajednica rat ili mir? – izjavio je Dačić.Izvor

You may also like