Home Politika Dačić: Policija će obezbeđivati javni red i mir tokom festivala „Mirdita, dobar dan“

Dačić: Policija će obezbeđivati javni red i mir tokom festivala „Mirdita, dobar dan“

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić: Policija će obezbeđivati javni red i mir tokom festivala „Mirdita, dobar dan“

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će policija ispuniti svoj zadatak i osigurati javni red i mir za vreme trodnevnog festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, koji je najavljen i za Vidovdan, 28. jun.

.

Foto: Ringier

.

Ministar je naveo da će MUP uspešno odgovoriti potencijalnim rizicima, koji mogu da budu izazvani odlukom organizatora da događaj na kojem se promoviše kultura kosovskih Albanaca održe na Vidovdan u Beogradu, čemu se protive brojne organizacije i najavljuju proteste i radikalne mere u slučaju da bude održan.

Blic preporučuje


ABOLIRALI PRIŠTINU ZA KRAJ Odlazeća garnitura EU još jednom pokazala kako upravlja dijalogom – ŽMURI I MISLI NA BALANS


Završeno suđenje, presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića 28. juna

– U ovom slučaju treba razdvojiti politički i bezbednosni aspekt. Pitanje je šta je u političkom smislu najbolje uraditi, a da se ne nanese šteta državi. Zato treba osigurati bezbednost učesnika tog događaja. Ako se festival i održi, mi smo spremni da osiguramo javni red i mir – rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

On je istakao da je ovaj festival projekat koji se radi godinama unazad, dodajući da je stvar u tome što je takve događaje moguće organizovati u Beogradu, ali da nije siguran da bi to bilo izvodljivo u Prištini. Organizacijom ovakvih događaja u Beogradu pokazuje se i demokratski kapacitet naše države, dodao je ministar.

Dačić je naglasio da se taj skup ne održava na otvorenom i da po Zakonu o javnom okupljanju organizatori nisu u obavezi da ga prijave, ali da su ga oni ipak prijavili i rekli da se očekuje između 50 i 70 učesnika.

On je objasnio i da Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ne daje dozvole, već samo donosi odluke ako se nešto odbija.

– Nama je zadatak i cilj da štitimo naše državne i nacionalne interese na najbolji mogući način. Tako da videćemo kako će se dalje odvijati – rekao je Dačić.

Festival „Mirdita, dobar dan“, planiran je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, a održava se od 2014. godine.

(Tanjug)Izvor

You may also like