Home Politika Dodatnim uvidom u 32 biračka mesta nisu utvrđene nepravilosti u izbornom procesu

Dodatnim uvidom u 32 biračka mesta nisu utvrđene nepravilosti u izbornom procesu

by euronet063


PROGLAŠENA izborna lista pod nazivom Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) dana 5. juna 2024. godine podnela je zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda koji su održani 2.juna 2024. godine, istakao je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

ГИК: Додатним увидом у 32 бирачка места нису утврђене неправилости у изборном процесу

Foto: I. Marinković

On je za Beonfo precizirao da je navedena izborna lista tražila na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023. godine, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali. 

– Dana 06.06.2024. godine izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije Biramo Beograd u periodu od 17 do 20 časova, u svih 32 tražena izvoda iz biračkih spiskova, kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka u istima. Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije Biramo Beograd nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa – istakao je Lukić.

BONUS VIDEO: BRZA PRUGA BEOGRAD-BUDIMPEŠTA: Vodeći projekat saradnje Kine, Centralne i Istočne Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like