Home Politika Edin Đerlek osudio teroristički napad: Ovakvi događaji nisu slučajni, niti spontani

Edin Đerlek osudio teroristički napad: Ovakvi događaji nisu slučajni, niti spontani

by euronet063


Vesti

Politika

Edin Đerlek osudio teroristički napad: Ovakvi događaji nisu slučajni, niti spontani

Potpredsednik skupštine Srbije, Edin Đerlek osudio je teroristički napad koji se dogodio kod ambasade Izraela u Beogradu, u kom je samostrelom terorista ranio žandarma Miloša Jevremovića.

Edin Đerlek

Foto: Informativna služba SPP / Tanjug

Edin Đerlek

– Najoštrije osuđujem napad i pokušaj ubistva pripadnika žandarmerije na dužnosti koji se desio danas u Beogradu ispred izraelske ambasade. To je najgnusniji čin terora, kojim neko želi da destabilizuje situaciju u zemlji i regionu što apsolutno nema nikakve veze sa religijom i verom, a naročito ne sa Islamom koji to kategorički zabranjuje – naveo je Đerlek.

– Ovi događaji nisu slučajni niti spontani i ko god je mislio da ovim aktom potpaljuje vatru u Srbiji, neka zna da je mnogo više onih zdravih snaga koji će se izboriti za mir i stabilnost, za suživot i prosperitet, za svetlu budućnost koju zajednički, svim snagama, moramo osigurati – zaključio je on.

Napadač Salahudin sa suprugom

Foto: Ustupljene fotografije

Napadač Salahudin sa suprugom

Podsećamo, napadač koji je danas oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu je mlađi muškarac, sa bradom, koji je kod sebe imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.
.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Ivica Dačić, ministar policije, je rekao da je pucnjava kod izraelske ambasade „teroristički akt na Izrael i Srbiju“.

.

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav / Drustvene mreze

.

Šta je vehabizam i kako je nastao

Osnivač vehabizma je Muhamed bin Abdul Vehab, koji je živeo u 18. veku i delovao na području Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sirije i Indije.

Najopasnijom se smatra grupa u selu Gornja Maoča kod Brčkog gde su svi stanovnici pripadnici ovog pokreta.

Ovaj radikalni islamski pokret deluju u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i nekoliko evropskih gradova. Na teritoriji naše zemlje dešavalo se da izazivaju incidente u džamijama.Izvor

You may also like