Home Politika Evo šta je ruski ambasador rekao na pisanje „Nove“ o poseti Gruška (FOTO)

Evo šta je ruski ambasador rekao na pisanje „Nove“ o poseti Gruška (FOTO)

by euronet063


AMBASADA Ruske Federacije u Beogradu oglasila se nakon pisanja lista „Nova“.

ОГЛАСИО СЕ БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Ево шта је руски амбасадор рекао на писање Нове о посети Грушка (ФОТО)

Foto D. Milovanović

– Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu „Nova“ povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika Ministra inostranih poslova Rusije A. Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa.

Potenciramo otvorenost i sveukupnost pregovora održanih sa srpskim rukovodstvom – predsednikom A. Vučićem, predsednikom Vlade M. Vučevićem, potpredsednicima Vlade I. Dačićem i A. Vulinom, ministrom spoljnih poslova M. Đurićem i ministrom u Vladi, kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju N. Popovićem. Tokom poseta zamenika ministra inostranih poslova Rusije prioritetna pažnja posvećuje se upravo sadržajnoj strani.

Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno „programirani“ da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije – navodi se u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like