Home Politika GIK: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore

GIK: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore

by euronet063


Vesti

Politika

GIK: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je danas da se za praćenje rada Gradske izborne komisije i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda na sam dan izbora raspisanih za 2. jun, prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača.

Ilustracija

Foto: Nenad Mihajlović, Đorđe Kojadinović / Ringier

Ilustracija

Lukić je istakao da je saradnja Gradske izborne komisije sa domaćim i stranim posmatračima, u ovoj fazi izbornih radnji, bila brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo i dodao da je sve proticalo u najboljem mogućem redu.

Blic preporučuje

Kako se navodi u saopštenju Gradske izborne komisije prijavljeni su predstavnici sledećih domaćih posmatrača: CRTA, CESID, Građani na straži, JUKOM i Kreni-promeni, a od stranih prijavljeni su: OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Republici Srbiji, IREX, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Holandije, Ambasada Slovačke i Ambasada Velike Britanije.

Istaknuto je da su predstavnici posmatrača rada biračkog odbora dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu, kao i da se njima omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača.

(Tanjug)Izvor

You may also like