Home Politika Godinama nam je pravio ogromne probleme

Godinama nam je pravio ogromne probleme

by euronet063


Robert Menendez je nama godinama pravio najveće probleme, uz Eliota Engela, najvećeg albanskog lobiste, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

.

Foto: Milan Ilić / Ringier

.

On je tako odgovorio na pitanje o američkom senatoru (69) koji je prošle godine optužen za primanje mita, i za koga su sada američki mediji otkrili da je bio u bliskim poslovnim vezama sa Gazmendom Litom zvanim „Gas“, rođenim bratom albanskog političara iz Albanske demokratske partije, koji je osuđen za vođenje kockarnica albanske mafije u SAD.

Blic preporučuje


MEŠAO SE U BALKANSKU POLITIKU, TRAŽIO SANKCIJE ZA SRBIJU Američki senator optužen za primanje mita opet povezan sa regionom: Otkrivene veze Menendeza sa ALBANSKOM MAFIJOM

Godinama i decenijama su pravili probleme – rekao je Vučić.

Kako je kazao, nije imao pojma ko su ti ljudi.

– Ali, pogledam pre dve, tri godine, posebno od kada je Aljbin Kurti došao na vlast, napadaju mene, napadaju Srbiju, i vidite da tu nešto nije u redu, da je tu neprobojan zid – kaže Vučić.

Kako navodi, „prvi put sam rekao da nema sumnje da je dobijao albanski novac„.

– U međuvremenu je optužen za primanje mita. Mi smo govorili da je albanski plaćenik, ali su nam rekli da to nije tačno. Sada je otkriveno da mu je čuven biznismen, Albanac, davao novac da vodi proalbansku i antisrpsku politiku – rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji porodilišta u Vranju.

Pročitajte još

ALBANSKI LOBISTA KOJI JE SASLUŠAVAO PO KONGRESU Ko je Robert Mendez, senator SAD optužen za primanje mita: Tražio SANKCIJE ZA SRBIJU i tvrdio da je ZSO „recept za katastrofu“

„Ne bavim se izborima u Beogradu“

Upitan za izbore u Beogradu, Vučić kaže da se ne bavi lokalnim izborima.

– Time se bave neki drugi ljudi. Mislim da je Beograd važan. To je za nas značajna pobeda, pod teškim uslovima u kampanji koja je vođena protiv nas – rekao je Vučić.

„Srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san“

Povodom izjave ministra privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da će jedini srpski simbol u Prištini biti njena ambasada, da je Kosovo i Metohija deo teritorije Srbije, Vučić kaže da je „srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san i noćna mora“.

– Mogu da mu kažem da je KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom naše zemlje deo teritorije Republike Srbije, tako je bilo, tako će biti. Znate, to je ta psihodelična politika u kojoj uz podršku onih čiju podršku ne bi smela da ima, misli da može da se iživljava nad našim narodom. Trpeo naš narod i gore dahije, ali ne do veka – izjavio je Vučić na pitanje da prokomentariše izjavu Svečlje koji je njega i Novaka Đokovića nazvao fašistima i rekao da će jedini srpski simbol u Prištini biti ambasada Srbije.

Govoreći o roku koje su prištinske vlasti dale Srbima, da do 15 časova uklone šator koji se nalazi prekoputa zgrade Opštine Leposavić, Vučić je naveo da će iz Beograda pažljivo pratiti situaciju.

– Zamislite veliki problem zbog šatora u kojem se skupljaju potpisi za smenu onih koji su dobili tri odsto glasova. Toliko, o kako sami kažu, ‘najdemokratskije poznatoj’ državi na svetu – rekao je Vučić.Izvor

You may also like