Home Politika Izbori Beograd: GIK kaže da je „Biramo Beograd“ nije uočio nepravilnosti na izborima 2024

Izbori Beograd: GIK kaže da je „Biramo Beograd“ nije uočio nepravilnosti na izborima 2024

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori Beograd: GIK kaže da je „Biramo Beograd“ nije uočio nepravilnosti na izborima 2024

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je danas da dodatnim uvidom u 32 biračka mesta, koji je tražila lista „Biramo Beograd Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“, nisu utvrđene nepravilnosti u izbornom procesu, što kako je ocenio, ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa.

Gradska izborna komisija

Foto: Beoinfo / Grad Beograd

Gradska izborna komisija

– Navedena izborna lista tražila je na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali – naveo je Lukić.

Blic preporučuje

Prema njegovim rečima, u četvrtak, 6. juna izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije „Biramo Beograd“ u sva 32 tražena izvoda iz biračkih spiskova, kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka.

Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije ‘Biramo Beograd’ nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa – naveo je Lukić.

Lukić je podsetio za Beoinfo da je proglašena izborna lista „Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“ (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) 5.juna podnela zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda održane 2.juna.

(Tanjug)



Izvor

You may also like