Home Politika Izbori Niš: Đilas tvrdi da Đorđe Stanković nije dozvolio SSP da izađe na izbore

Izbori Niš: Đilas tvrdi da Đorđe Stanković nije dozvolio SSP da izađe na izbore

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori Niš: Đilas tvrdi da Đorđe Stanković nije dozvolio SSP da izađe na izbore

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP), rekao je da partija na čijem je čelu nije mogla da izađe na izbore u koaliciji „Biramo Niš“ čak i da je htela, i prst uperio u kolegu iz opozicionog Narodnog pokreta Srbija Đorđa Stankovića, koji je u ovom gradu bio jedan od kandidata za gradonačelnika. Kako kaže, Stanković “ i ta lista doneli su odluku da nema mesta za one koje ne izlaze na izbore u Beogradu“.

.

Foto: Mitar Mitrović, Narodna stranka / Ringier

.

Lider SSP dao je novo tumačenje bojkota izbora njegove stranke u Nišu , a otkrio je i da je bio za to da njegove stranačke kolege u tom gradu izađu pred birače.

Blic preporučuje

– Naš je stav da nije bilo izbornih uslova, gradski odbor u Nišu je doneo odluku da ne izađe na ove izbore, ja sam ih lično, moram da kažem, ubeđivao da oni izađu na izbore. Ali pošto sam tamo obavešten da je gospodin (Đorđe) Stanković i ta lista donela odluku da nema mesta za one koji u Beogradu ne izlaze na izbore, oni nisu mogli da izađu na izbore u toj koaliciji čak i da su hteli – rekao je Đilas za TV Nova S.

„Takva je informacija“

Voditeljka ga je potom upitala da li je „njima gospodin Đorđe Stanković onemogućio da izađu na izbore“, na šta Đilas odgovara:

„Ne, kažem, jednostavno su doneli takav stav da idu bez SSP i Srca“.

– Takva je informacija. U svakom slučaju, u toj situaciji oni nisu izašli, ali ne znam da li bi izašli ovako – rekao je on.

Stanković ne želi polemiku

„Blic“ se ovim povodim obratio i Stankoviću, inače i poslaniku u Skupštini Srbije, ali je on rekao da nema komentar.

Inače, izbori u Nišu su bili najneizvesniji od svih lokalnih izbora pošto su u tom gradu i vlast i opozicija proglasili izbornu pobedu, i gde danima traje polemika oko toga ko je koliko glasova osvojio.Izvor

You may also like