Home Politika Izbori u Subotici, Balint Pastor bi prihvatio da bude gradonačelnik

Izbori u Subotici, Balint Pastor bi prihvatio da bude gradonačelnik

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori u Subotici, Balint Pastor bi prihvatio da bude gradonačelnik

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je danas da bi prihvatio da bude gradonačelnik Subotice ukoliko građani odluče da SVM treba da vodi taj grad, uprkos tome što je trenutno poslanik u republičkom parlamentu.

Balint Pastor

Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Balint Pastor

Pastor je za Panon RTV rekao da bi u tom slučaju morao da se odrekne mandata u Beogradu, jer su po zakonu te dve funkcije nespojive.

Blic preporučuje

– Ako Subotičani žele da grad ima gradonačelnika koji je lokalpatriota, i ako žele da razvijamo Palić, da razvijamo mesne zajednice, da sačuvamo duh grada i njegova stara zdanja, onda nema drugog puta nego da u nedelju glasaju za Savez vojvođanskih Mađara – rekao je Pastor.

Savez vojvođanskih Mađara samostalno izlazi na izbore u 23 lokalne samouprave, i cilj im je da svugde postignu više nego do sada, da zadrže predsednike opštine u Senti, Bačkoj Topoli i Kanjiži, ali i da osvoje dovoljno glasova za te pozicije u Adi i Malom Iđošu.

On je naveo da su proteklih nedelja vodili pozitivnu kampanju, govorili o tome šta je ono što je ostvareno u Subotici zahvaljujući učešću u vlasti Saveza vojvođanskih Mađara.

„Jači član koalicije daje gradonačelnika“

Pastor je kazao i da borba za glasove Subotičana ne treba da utiče na saradnju u koaliciji.

– Postoji još jedna stvar koja je ovde važna, a to su odnosi SVM i SNS, s obzirom da i ne učestvuju druge stranke koje mogu da dođu do lopte, ili da imaju šanse za pobedu. Više puta sam rekao, ova koalicija funkcioniše i treba da funkcioniše i funkcionisaće. Međutim, sada je na lokalnim izborima ulog taj da kakva će biti koalicija, koja stranka će biti jači član u koaliciji, jer će ta stranka dati gradonačelnika u ovim sredinama o kojima je reč – objasnio je Pastor.

(Tanjug)Izvor

You may also like