Home Politika Kreni – Promeni i Zeleno levi front u svađi zbog glasanja u opštini Zemun

Kreni – Promeni i Zeleno levi front u svađi zbog glasanja u opštini Zemun

by euronet063


Vesti

Politika

Kreni – Promeni i Zeleno levi front u svađi zbog glasanja u opštini Zemun

Nismo dugo čekali na nove varnice među opozicijom. Ovoga puta preko nišana se gledaju „Zeleno levi front“ i „Kreni – Promeni“, a sve zbog toga tvrdnje da je pokret Sava Manojlovića dao podršku za izbor predsednice Skupštine opštine Zemun iz redova Srpske napredne stranke (SNS) na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici. Prvi tvrde da se to desilo, drugi nevešto demantuju.

.

Foto: Tanjug/ Strahinja Aćimović, Mitar Mitrović / Ringier

.

Tada je većinom odborničkih glasova za predsednika opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević, a za njegovog zamenika Žika Krstić. Za predsednicu Skupštine izabrana je Andrijana Kukolj, što je izazvalo revolt u Zeleno – levom frontu.

Blic preporučuje


ĐILAS I DAČIĆ U ŽESTOKOM KLINČU Lider SSP prozvao SPS da je postao „naprednjački privezak“, Dačić poručuje: „Mi smo na Đilase stavili tačku“

Iznenađeni smo podrškom koju su SNS kandidatkinji za predsednicu Skupštine opštine Zemun dali odbornici „Kreni-promeni“. Svi pojedinci koje SNS predlaže za odgovorne funkcije rade u službi sveopšte otimačine javnih resursa, sprovode štetne politike, a mnogi su u službi čistog kriminala – izjavio je Miloš Janković, odbornik ZLF-a.

„Iznenađeni smo“

Otkrili su da je Kukolj izabrana sa 42 glasova „za“, a da je njihovih 5 odbornika glasalo protiv.

– Zemun je opština koja nema izgrađenu kanalizacionu mrežu, ljudi se jedva kreću jer su trotoari nedostupni, i na ovoj opštini ne postoji dovoljno kulturnih centara i sportskih sadržaja. SNS je pokazao da njih problemi građana ne zanimaju. Za nas je svaka saradnja ili podrška SNS neprihvatljiva! – rekao je Janković.

Pročitajte još

Odbornici „Kreni-promeni“ glasali za izbor sekretara iz SNS u Zemunu

„Začuđeni smo“

Koliko su oni razočarani, toliko su, izgleda u pokretu „Kreni – promeni“ iznenađeni.

– Začuđuje konstruisanje ove teme budući da SNS nažalost ima većinu i bez bilo kojih odbornika opozicije. Prostom matematičkom računicom je lako proverljivo da odbornici „Kreni – Promeni“ nisu mogli dati podršku kandidatkinji za predsednicu opštine, jer ako je od 57 odbornika opštine Zemne 42 glasalo „za“ predsednicu opštine, tome se nisu mogli protiviti samo odbornici „Biram borbu“ kojih ima samo 5, dok odbornika „Kreni – Promeni“ ima 14 – saopštio je pokret Sava Manojlovića.

Čudi i što se pre obavljenog tajnog glasanja na jednom portalu pojavio izveštaj ko je kako glasao identičan saopštenju ZLF.

– „Kreni – Promeni“ ponovo ističe da umesto sukoba unutar opozicije poziva sve građane da u četvrtak u 8 časova prisustvuju protestu meštana ispred Ustavnog suda i na delu dokažu borbu za promene – naveli su u saopštenju.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zemun potvrđeni su mandati izabranim odbornicima.



Izvor

You may also like