Home Politika Lajčak uoči dijaloga u Briselu: Sve je spremno za današnji sastanak

Lajčak uoči dijaloga u Briselu: Sve je spremno za današnji sastanak

by euronet063


Vesti

Politika

Lajčak uoči dijaloga u Briselu: Sve je spremno za današnji sastanak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je nadu da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doći na novu rundu dijaloga u Briselu „sa vizijom i političkom hrabrošću“ koja je, kako je rekao, potrebna da bi se dve strane približile evropskoj budućnosti.

.

Foto: EU, AP/Jean-Francois Badias / Ringier

.

Lajčak je na Fejsbuku, uoči današnjeg dijaloga na visokom nivou o normalizaciji odnosa, istakao da je posvetio prethodnu nedelju temeljnim pripremama.

Blic preporučuje


Stano: Tokom nove runde dijaloga na visokom nivou o svim hitnim pitanjima

– Posetio sam Kosovo i Srbiju kako bih razgovarao o svrsi ovog sastanka – da se sagledaju dostignuća i planiraju naredni koraci, naročito u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji – poručio je Miroslav Lajčak.

On je ocenio da su razgovori bili otvoreni, iskreni i važni za normalizaciju odnosa.

Dodao je i da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini.

Lajčak je rekao da je sve spremno za današnji sastanak.

Nadamo se da ce dvojica lidera doci sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budućnosti – naveo je sinoć Lajčak na Fejsbuku.

(Tanjug)Izvor

You may also like