Home Politika Lazaru Dejanoviću iz Zvečana određen pritvor

Lazaru Dejanoviću iz Zvečana određen pritvor

by euronet063


Lazaru Dejanoviću iz Zvečana, kojeg je tzv. kosovska policija uhapsila u sredu veče na punktu na Bistričkom mostu na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, juče je sud u Prištini odredio jednomesečni pritvor.

МАЛТРЕТИРАЈУ СРБИНА БЕЗ РАЗЛОГА: Лазару Дејановићу из Звечана одређен притвор

foto d.z.

Njega prema rečima advikata Ljubomira Pantovića tužilaštvo tereti za učešće u incidentu 29. maja prošle godine ispred opštine Zvečan i to za četiri krivična dela.

– Ova odluka o produžetku pritvora je neverovatna jer nema ni jednog krivičnog dela. Nema osnovane sumnje da je moj klijent uradio ijedno, a ne četiri krivična dela – rekao je avdokat Pantović dodajući da sud nije uvažio nikakvu argumentaciju.

I dok ističe da će na ovu odluku suda uložiti žalbu, advokat Pantović dodaje da će tokom pritvora Lazar Dejanović biti u pritvoru zatvora kod Podujeva.

Hapšenje Lazara Dejanovića osudile su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista ističu da hapšenjem ovog Srbina režim u Prištini želi zaoštravanje situacije na severu Kosova i Metohije i ukazuju na činjenicu da je Lazar Dejanović kao radnik carine na administrativnom prelazu Jarinje, više od godinu dana svakodnevno prolazio ovim putem i normalno se kretao severom KiM, ali da je priveden sada kada Prištini odgovara novo podizanje tenzija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like