Home Politika Lazović: Bastać nije odgovorio na naš predlog za smenu SNS vlasti na Starom gradu

Lazović: Bastać nije odgovorio na naš predlog za smenu SNS vlasti na Starom gradu

by euronet063


Vesti

Politika

Lazović: Bastać nije odgovorio na naš predlog za smenu SNS vlasti na Starom gradu

Izborna lista „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća nije odgovorila na naš predlog za saradnju i formiranje opozicione većine u opštini Stari grad. Mi ne sporimo pravo „Čuvarima Starog grada“ da pregovaraju s kim žele, pa i sa naprednjacima, ali smatramo da ovo jeste jedna vrsta izigravanja volje birača, s obzirom na to da su građani Starog grada glasali za promenu vlasti, izjavio je na konferenciji za novinare kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović.

Radomir Lazović

Foto: Milan Ilić / Ringier

Radomir Lazović

Lazović je podsetio da je koalicija „Biramo Stari grad“ uputila poziv na pregovore listi „Čuvari Starog grada“ odmah nakon izbora, dodajući da je već tada bilo jasno da te dve dve grupe mogu formirati većinu.

Blic preporučuje

– Razgovori jesu protekli u veoma korektnoj atmosferi, ali bez rezultata. Ukoliko postoji želja, ne vidimo nikakav razlog da se sa odlukom za saradnju i formiranje opozicione vlasti odugovlači, osim političkih kalkulacija i dogovaranja sa drugom stranom – rekao je Lazović.

„Uvek ćemo biti otvoreni za smenu vlasti“

Kako je podsetio, predlog se sastoji iz tri dela, programskih načela i prioriteta, dela o neophodnosti dodatnog finansiranja opštine, jer gradske opštine zaista imaju ograničena sredstva, kao i principa raspodele odgovornosti i vodećih funkcija koji je zasnovan na broju osvojenih mandata na izborima, kako ne bi bilo nikakvih trgovina i manipulacija osvojenim mandatima.

Marko Bastać

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Marko Bastać

– Smatramo da saradnjom sa SNS ispunjavanje ovih ciljeva sigurno nije moguće, jer SNS ne radi ništa na njihovom rešavanju, a neke od problema je svojim delovanjem i stvorio. Zato bi odluka, ako imamo u vidu interes građana da se ovi problemi reše, trebalo da bude laka i jednostavna. Zašto bi bilo ko, ko je opoziciono nastrojen, oklevao da postigne jedan ovakav dogovor, da zajedno radimo na ispunjenju ovih ciljeva? Što se nas tiče, mi ćemo uvek biti otvoreni za dogovor za smenu SNS vlasti, ali u daljem odugovlačenju, razvlačenju i razvodnjavanju nećemo učestvovati – poručio je Lazović.

(N1)Izvor

You may also like