Home Politika LISTA „ALEKSANDAR VUČIĆ – NIŠ SUTRA“ SA RUSKOM STRANKOM IMA VEĆINU U NIŠU: Slavlje u štabu naprednjaka, stigli i trubači (VIDEO)

LISTA „ALEKSANDAR VUČIĆ – NIŠ SUTRA“ SA RUSKOM STRANKOM IMA VEĆINU U NIŠU: Slavlje u štabu naprednjaka, stigli i trubači (VIDEO)

by euronet063


GRADSKA izborna komisija Grada Niša objavila je, na osnovu obrade 100 odsto biračkog materijala sa 197 biračkih mesta, da je lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvojila 44,31 odsto glasova birača i ima 30 odbornika.

ЛИСТА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НИШ СУТРА СА РУСКОМ СТРАНКОМ ИМА ВЕЋИНУ У НИШУ: Славље у штабу напредњака, стигли и трубачи (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako javlja reporterka „Novosti“, u štabu naprednjaka stigli su trubači, a koalicija okupljena oko liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ i Ruska stranka imaju potrebnu većinu od 31 mandata za formiranje gradske skupštine.

Koalicija naprednjaka i Ruske stranke je dogovorena, a u štab naprednjaka stigao je i prvi na listi Ruske tranke Tihomir Perić.

Prema poslednjim podacima Cesida i Gradske izborne komisije, lista okupljena oko SNS i opozicija su izjednačeni u broju mandata – 30, tako da jedan mandat Ruske vlasti predstavlja tas na vagi ko će formirati vlast u gradu.

Kandidat za gradonačelnika i prvi na listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, Dragoslav Pavlović Dale, izjavio je da kao ozbiljna politička grupacija nisu hteli da se izjašnjavaju pre zvaničnih rezultata. Sačekali su Gradsku izbornu komisiju da donese zvanične rezultate.

– I sada sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo 30 mandata u gradskoj skupštini.

Osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove, kako će biti 29 mandata ili neće biti dovoljno mandata. Mi smo ozbiljna politička stranka i kada smo sinoć držali konferenciju za medije mi smo precizno znali rezultate jer se ozbiljno bavimo politikom. I više ne može da se kaže bilo šta sem pobede – rekao je Pavlović i istakao da će sa Ruskom strankom biti formirana koalicija koja će voditi grad u narednim godinama.

Ističe da je reč o hrabrim ljudim koji žele da pruzmu odgovornost za vođenje grada.

– Ono što će nam biti važno jesu naši građani, njihov bolji život i rast i napredak grada. Pokazali smo se kao pravi i odgovorni učesnik u izbornoj kampanji i na pravi način smo se predstavili. Ovo je pobeda demokratije jer smo pokazali da i ljudi koji imaju široko shvatanje jedisntva mogu da funkcionišu zajedno ka istom cilju – kaže prvi na listi i dodaje da su pokazali jedinstvo koje drugi nisu mogli da pokažu.

– Pokazali smo da možemo da osvojimo duplo više od sledećeg, a tri puta više od opozicije. Očekuje nas snažan rad, ovo je samo početak. Politika nije pobeda, već način da služite ljudima – zaključuje Pavlović.

Podsetimo, prema objavljenim rezultatima, Grupa građana „Dr Dragan Milić“ ima 16 odborničkih mesta i 24,49 odsto osvojenih glasova, Biramo Niš-Đorđe Stanković  osvojio je 16,12 odsto glasova i 10, Ujedinjeni-Nada za Niš- Miodrag Stanković-Nova 3,88 odsto i dva mandata, Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni osvojio je 3,93 odsto glasova i dva mandata, a lista Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić jednog odbornika sa 1,1 odsto osvojenih glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like