Home Politika Marko Đurić: Konaković se javno ruga i poigrava osećanjima građana Srbije

Marko Đurić: Konaković se javno ruga i poigrava osećanjima građana Srbije

by euronet063


Vesti

Politika

Marko Đurić: Konaković se javno ruga i poigrava osećanjima građana Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić rekao je danas da je izjava ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedina Konakovića „javno izrugivanje i poigravanje nacionalnim osećanjima“.

Marko Đurić

Foto: Tanjug live / Tanjug

Marko Đurić

– Sa nelagodom sam primio javno izrugivanje i poigravanje nacionalnim osećanjima brojnih građana Srbije od strane ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića. Srbija će se uvek, kao i do sada, pokloniti svim žrtvama, bez obzira na nacionalnost ili etničku pripadnost, iako to najčešće nažalost nije obrnut slučaj u pojedinim nama susednim državama – naveo je Marko Đurić.

Blic preporučuje

Kako je dalje naveo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napadnut prilikom polaganja cveća žrtvama u Potočarima.

„Pravi se da je zaboravio…“

– Kolega Konaković se izgleda pravi da je zaboravio da je upravo predsednik Aleksandar Vučić, otišao u Potočare da položi cvet i pokloni se žrtvama. Otišao je da oda poštu žrtvama i njihovim porodicama, a onda se dogodilo to da je brutalno bio napadnut, i to baš od onih koji se danas „zalazu“ za lažni mir i lažnu saradnju. Kolega Konaković je zaboravio da niko od tih napadača ili podstrekača napada na predsednika Vučića do danas nije procesuiran ili kažnjen od strane nadležnih organa BiH – dodao je.

Srbija je, dodao je, zemlja koja je jednako za zločine sudila svima koji su počinili monstruozna dela tokom ratova.

Srbija je zemlja koja je jednako za zločine sudila svima koji su počinili monstruozna dela tokom ratova. Koja je to zemlja u susedstvu na takav način i u takvom proporcionalnom postotku privela pravdi svoje građane, koji su počinili zločine? Da li to znači da srpskih žrtava nije bilo, da srpska majka nije plakala nad desetinama hiljada pobijenih sinova? Da li je to pravda i pomirenje o kojem priča ministar Konaković? – dodaje.

O usvojenoj Rezoluciji

Dodao je da su Konaković i njegovi šefovi još jednom pokazali da su im političke ambicije bitnije od suštine, a suština jesu i moraju biti mir i stabilnost na Balkanu.

– Zbog čega ministar Konaković i njegovi šefovi insistiraju stalnom otvaranju starih rana i tema iz prošlosti? Usvojena Rezolucija nedvosmisleno je unela, ne samo nove podele na Balkanu, već i u samim UN. Konaković i njegovi šefovi još jednom su pokazali da im političke ambicije stoje nad suštinom, a suština jesu i moraju biti mir i stabilnost na Balkanu – ističe Đurić i dodaje:

Politika koju vodi predsednik Vučić je upravo politika pomirenja, stabilnosti i pogleda u budućnost. Ali, to ne znači odricanje od sopstvenog identiteta i sopstvenih principa. Uvek smo spremni da razgovaramo o svemu, nikada nećemo tražiti tuđe, ali uvek ćemo odlučno braniti svoje. Srbi su ponosni narod. Ponosni na svoju državu. Ponosni na svoju zastavu. Ne ugrožavajući druge. Nije pristojno ni na posredan način ponos tom zastavom izvrgavati ruglu. Srpska zastava je, gospodine Konakoviću, zastava hrabrih. O tome biste nešto mogli da naučite. Srpska trobojka ce se ponosno i slobodno vijoriti na svakoj kući koja želi da je istakne.Izvor

You may also like