Home Politika Miloš Vučević reagovao na izjave Aljbina Kurtija: Fantazmagorija i prodavanje magle za zapadne sponzore

Miloš Vučević reagovao na izjave Aljbina Kurtija: Fantazmagorija i prodavanje magle za zapadne sponzore

by euronet063


Vesti

Politika

Miloš Vučević reagovao na izjave Aljbina Kurtija: Fantazmagorija i prodavanje magle za zapadne sponzore

Premijer Srbije Miloš Vučević reagovao je na izjave Aljbina Kurtija koji je za CNN rekao da je „Srbija agresivni sused“ koji „čeka priliku da uđe na Kosovo“ ocenivši da je u pitanju fantazmagorija i „prodavanje magle za zapadne sponzore“.

Premijer Miloš Vučević

Foto: Blic TV / screenshot

Premijer Miloš Vučević

U intervjuu za CNN Aljbin Kurti je zatražio od međunarodne zajednice da „izvrši pritisak na Srbiju kako bi vojne baze oko Kosova bile uklonjene“.

– Opet imamo na delu fantazmagorije Aljbina Kurtija koji ne zna ni šta tačno baza podrazumeva. U pitanju su vojne baze Vojske Srbije koje se tu nalaze godinama i Srbija time ne krši nijedan međunarodni sporazum i dokument, kao ni Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244. To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu “kako je tzv. Kosovo navodno ugroženo”, nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima, napisao je Miloš Vučević na Instagramu i dodao:

– Niti je on žrtva, niti je bilo ko ugrožen osim srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kojem isti taj Kurti uskraćuje osnovna ljudska prava. Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti. Ne treba zaboraviti da je Srbija članica Partnerstva za mir, da sarađuje sa NATO, tako da oni vrlo dobro znaju šta isti taj Kurti uskraćuje. Njegove tvrdnje su izmišljene, i opet Srbiju lažno okrivljuje i nastavlja svoju jeftinu propagandu. Vojska Srbije će, hvala na pitanju, nastaviti da jača i da se modernizuje, jer ona je garant mira i bezbednosti naše Srbije, napisao je Vučević.

Šta je rekao Kurti

Aljbin Kurti je izjavio da je Srbija „veoma agresivan sused“ i da „čeka priliku da uđe na Kosovo“, a da zapadni partneri to treba da spreče.

Oko granice ima 48 operativnih baza koje čekaju priliku. Ono što tražimo od zapadnih partnera je pritisak na Beograd da povuče ove baze, od kojih svaka ima po 50-150 vojnika“, rekao je Kurti.

Ocenio je da su „Srbija i Rusija slične zbog zajedničkog interesa i želje da prošire svoje teritorije“.Izvor

You may also like