Home Politika Ne piše, rekao O’ Brajen

Ne piše, rekao O’ Brajen

by euronet063


AMBASADA Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasila se povodom pitanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o državnoj imovini BiH. Njihov „odgovor“ je sve osim odogovor na postaljeno pitanje.

БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: Не пише, рекао О Брајен

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Naime, predsednik Srbije je danas putem društvenih mreža postavio jasno pitanje američkoj ambasadi u Sarajevu, koja vidi Srbiju kao remetilački faktor Dejtonskog sporazuma, a ono je glasilo – Kako, gde i od kada negde piše da imovina pripada centralnim vlastima a ne entitetima?

Ambasada u svom odgovoru navodi sledeće: 

– Kako je to pomoćnik državnog sekretara Džejms Obrajen naveo u svom govoru u februaru 2024. godine: ‘Postoji način da se razgovara o imovini tako što će se o tome govoriti u relevantnim institucijama. Ali je polazna tačka i dalje jasna: imovina pripada državi’ – poručili su iz Ambasade SAD-a u Sarajevu, koji su u svom odgovoru poslali i link sa tekstom govora O’ Brajena.

O’ Brajen je tada rekao da je 2001. godine BiH potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima.

– Godine 2001. BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), kojeg je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala Bosni i Hercegovini, a ne entitetima – rekao je tada O’ Brajen.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like