Home Politika Oglasilo se odeljenje za visokotehnološki kriminal: Policija istražuje sajber napad na Vučevića

Oglasilo se odeljenje za visokotehnološki kriminal: Policija istražuje sajber napad na Vučevića

by euronet063


Vesti

Politika

Oglasilo se odeljenje za visokotehnološki kriminal: Policija istražuje sajber napad na Vučevića

U vezi sa video zapisom koji je objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk na nalogu pod nazivom „Corvus01“, u kojem je upotrebom “veštačke inteligencije” kreirana izjava premijera Republike Srbije Miloš Vučevića, oglasilo se posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Hakeri

Foto: Alamy / Profimedia

Hakeri

Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je policijskim službenicima Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Blic preporučuje


Premijer Srbije meta sajber napada: Veštačkom inteligencijom kreirana lažna izjava Miloša Vučevića

Pomenutim zahtevom zatraženo je uklanjanje predmetnog naloga na društvenoj mreži, uz prethodno prikupljanje podataka o nalogu i njegovom korišćenju od pružaoca usluge “Meta Pltaforms”.

Apel građanima

Posebno odeljenje visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu apeluje na građane da prilikom korišćenja interneta budu obazrivi i da pažljivo čitaju tekstove i gledaju, odnosno slušaju audio i video zapise na internetu, te da ukoliko su usled ovog ili sličnih događaja dovedeni u zabludu da na svoju štetu nešto učine, podnesu prijavu dolaskom u prostorije tužilaštva ili putem elektronske poste vtk@vtk.jt.rsIzvor

You may also like