Home Politika Petković: Formiranje ZSO ostaje jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Petković: Formiranje ZSO ostaje jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

by euronet063


Vesti

Politika

Petković: Formiranje ZSO ostaje jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Formiranje Zajednice srpskih opština ostaje jedini put napred kojim je moguće postići normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u razgovoru sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u Beogradu.

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

Petković je u objavi na svom Instagram nalogu saopštio da je sa Lajčakom razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji „u svetlu brojnih eskalatornih poteza na štetu srpskog naroda“ koje svakodnevno povlači premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Blic preporučuje

Petković je naveo da je Lajčaku preneo čvrstu opredeljenost Beograda nastavku dijaloga „u kojem je jedino moguće tražiti kompromisna i održiva rešenja na prostoru KiM, nasuprot jednostranim i nasilnim potezima kojima pribegava Priština“.

„Formiranje ZSO ostaje jedini put kojim je moguće postići normalizaciju odnosa“

Formiranje Zajednice srpskih opština onako kako je dogovoreno u Briselu, ostaje jedini put napred kojim je moguće postići normalizaciju odnosa. A na Kurtijeve trikove i pokušaje manipulacije nećemo nasesti – napisao je Petković.

Lajčak je prethodno u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Markom Đurićem.

On je u Beograd stigao iz Prištine gde je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice i glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

(Tanjug)Izvor

You may also like