Home Politika Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini

Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini

by euronet063


PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je saslušan prvi svedok u postupku koji se vodi protiv Dragiše Milenkovića(54) iz Kišnice kod Gračanice a kojeg tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva

САСЛУШАН ПРВИ СВЕДОК У СЛУЧАЈУ ДРАГИШЕ МИЛЕНКОВИЋА: Пред Специјалним одељењем Основног суда у Приштини

foto privatna arhiva

Kako su posle suđenja izjavili advokati odbrane, svedok je na današnjem saslušanju bez obraloženja promenio izjavu datu ranije policiji, odnosno, kako su naveli, u pitanju je još jedan svedok u slučajevima protiv optuženih Srba koji daju kontradiktorne i izjave na štetu optuženog lica.

– Sama činjenica da svedok nikoga nije prijavio, odnosno da ije ranije prijavio Milenkovića već da je pozvan da svedoči protiv njega govori sama za sebe-ukazao je advokat Živojin Jokanović koji je podsetio da je Dragiša Milenković koji je uhapšen 21 juna prošle godine u svojoj kući u okolini Gračanice radio kao pritvorski čuvar u zatvoru u Prištini i da kao takav nikako nije mogao biti učesnik navodnih ratnih zločina već da je , kako je pojansio, samo odvodio i dovodio lica koja su bila u pritvoru. Inače, advokat Dejan A. Vasić podsetio da je ranije da je optuženi zatražio da u ovom postupku bude saslušan i kosovski premijer Aljbin Kurti koji je u to vreme bio pritvoren u zatvoru u Prištini i koji, kako je istakao, odlično poznaje optužnog i zna njegovo ponašenje prema pritvorenicima. Inače, naredno ročište u slučaju Milenkovića zakazano je za 20 jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like