Home Politika Radomir Lazović: Počeli pregovori sa Bastaćom o formiranju vlasti na Starom gradu

Radomir Lazović: Počeli pregovori sa Bastaćom o formiranju vlasti na Starom gradu

by euronet063


Vesti

Politika

Radomir Lazović: Počeli pregovori sa Bastaćom o formiranju vlasti na Starom gradu

Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari“, izjavio je da će u četvrtak, 13. juna biti održan sastanak sa listom „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća, oko formiranja vlasti u beogradskoj opštini Stari grad.

.

Foto: Milan Ilić / Ringier

.

– Počeli smo pregovore sa grupom ‘Čuvari Starog grada’ i u četvrtak će biti održan sastanak o detaljnom predlogu koji smo im uputili. Nema razloga da pregovori traju dugo“, rekao je Lazović.

Blic preporučuje


KO MOŽE DA FORMIRA VLAST U OPŠTINAMA BEOGRADA U tri se lome koplja, a SNS tvrdi da je uzela Vračar gde se dogodila stvar „kakva nije viđena u Srbiji“


Radomir Lazović potvrdio: Pregovaramo sa Markom Bastaćem o formiranju vlasti na Starom gradu

Upitan zbog čega ti pregovori ipak traju dugo, imajući u vidu da lista „Biramo Stari grad“ nakon izbora ima 23 mandata, dva više od Srpske napredne stranke (SNS), a „Čuvari Starog grada“ 10, što je dovoljno za formiranje vlasti, Lazović kaže da je Bastać tražio da se pregovori sa opozicijom finaliziraju kada bude okončan izborni proces, rokovi za žalbe i bude usvojen zvaničan rezultat.

„Siguran sam da su opozicioni glasači glasali za Bastaća“

Na pitanje da li ima utisak da Bastać, koji je i bivši predsednik Opštine Stari grad, pregovara sa SNS, naveo je da je „pravo svakoga da pregovara i razgovara sa kim želi“.

Marko Bastać predvodio je listu koja je osvojila 10 mandata na Starom gradu

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Marko Bastać predvodio je listu koja je osvojila 10 mandata na Starom gradu

Ali sam siguran da su ljudi koji su glasali za Marka Bastaća opozicioni glasači, koji ne žele da SNS utiče na razvoj opštine Stari grad – ocenio je Lazović.

Dodao je da „nema razloga“ da veruje da će biti problema u pregovorima i preraspodeli odgovornosti u vođenju opštine.

Bastać je na početku pregovora izrazio želju da formiramo vlast, mi smo pripremili platformu i čekamo krajnji ishod – dodao je Lazović.

(Danas)Izvor

You may also like