Home Politika Razgovor je uvek dobar, bolje razumemo stavove jedni drugih

Razgovor je uvek dobar, bolje razumemo stavove jedni drugih

by euronet063


PREDSEDNICA Skupštine Ana Brnabić obraća se javnosti iz Berlina.

АНА БРНАБИЋ ИЗ БЕРЛИНА: Разговор је увек добар, боље разумемо ставове једни других

Foto: Printskrin

– Imali smo danas veoma dobar i otvoren razgovor. Razgovor je uvek dobar, bolje razumemo stavove jedni drugih. Sada na sastanku sa predsednicom Bundestaga, a i tokom svih sastanaka u prethodnih dva dana, svi su bili izuzetno otvoreni i iskreni – istakla je ona.

Kaže da je razgovarano i o teškim temama, po kojima se Srbija i Nemačka ne slažu.

– Pričali smo o EU integracijama i proširenju, prioritetima u radu Parlamenta, implementaciji preporuka ODIHR-a, ali i o situaciji u BiH, kao i o deklaraciji koju su usvojile dve vlade. Kakva je situacija u čitavom regionu, i kako Srbija kao najveća i najuticajnija zemlja utiče na mir u regionu, zašto nismo uveli sankcije Rusiji i razne druge teme su bile na dnevnom redu – kaže Ana Brnabić.

Predsednica Skupštine kaže da nam je važno da imamo bolju komunikaciju i razumevanje sa Nemačkom, koji su nam i u privrednom i u političkom smislu najvažniji partneri.

– Razmena mišljenja je jako dobra. Ovo je dobar početak, i moraćemo mnogo da radimo u budućnosti – istakla je ona.

Dodaje da Nemačka i Srbija vide različito situaciju u Republici Srpskoj.

– Banjaluka uvek stoji uz Dejtonski sporazum, i traži puno poštovanje tog sporazuma. To je nešto što Nemci ne čuju često, a što moraju da čuju. Moramo staviti karte na sto, Srbija nema šta da krije. Srbija je ponosna na sve što je uradila, i za regionalni mir, stabilnost i povezanost – kazala je predsednica Skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like