Home Politika Regionu su potrebni mir, stabilnost i puno poštpvanje Dejtonskog sporazuma

Regionu su potrebni mir, stabilnost i puno poštpvanje Dejtonskog sporazuma

by euronet063


OBRAĆANjEM predsednice Narodne skupštine Srbije Ane Brnabić u Banjaluci je održana svečana sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je poručila da su regionu potrebni mir, stabilnost i izvesnost te da je to moguće učiniti punim poštovanjem Dejtonskog sporazuma i poštovanjem i uvažavanjem, srpskog naroda ma gde on živeo – ništa više i ništa manje od toga.

БРНАБИЋ СА СВЕЧАНЕ СЕДНИЦЕ У БАЊАЛУЦИ: Региону су потребни мир, стабилност и пуно поштпвање Дејтонског споразума

Foto: Printskrin

Istakavši da je joj čast da se obrati u parlamentu Srpske nedugo nakon što je u njemu usvojena Deklaracija najavljena na Svesrpskom saboru u Beogradu, 8 juna.

Brnabić je poručila da je dan održavanja Svesrpskog sabora bio dan kada smo slavili naše zajedništvo i kada je trebalo da ostavimo sve političke razlike po strani.

– To je bio dan u kojem smo uradili nešto za nas a ne nešto protiv nekog –  poručila je Brnabić.

Istakla je da je na dan održavanja Svesrpskog sabora kada je usvojena Deklaracija, koja je ratifikovana u NSRS, a uskoro će, najavila je, i u Skupštini Srbije, Brnabić je istakla da je tada nedvosmisleno upućen poziv na mir, poštovanje, pijetet prema svim žrtvama rata, kao i na puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 – Nijednom jedinom rečju u Deklaraciji nismo uvredili nijedan narod i nismo povrediti teritorijalni integritet nijedne države –  poručila je Brnabić i istakla da se Svesrpski sabor u svim ostalim aspektima biavio sadašnosću i očuvanju naše tradicije, jezika, pisma, običjaja, kako to rade i neki drugi narodi.

– Sazivajući sabor u vidu smo imali budućost i da je moguće biti srpskog roda, a da to ne bude pretnja nekoj drugoj naciji. srpsko zajedništvo i molba da se ono poštuje, poruka je za saradnju i zajedničku budućnost svih na Balkanu. Srbija je duboko posvećena saradnji u regionu kako bismo obezbedili mir i stabilnost – rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like