Home Politika „SAMO GLEDAJTE KAKO SE UBRZAVA MAŠINERIJA“ Vučić o situaciji u svetu

„SAMO GLEDAJTE KAKO SE UBRZAVA MAŠINERIJA“ Vučić o situaciji u svetu

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je TV Hepi u emisiji „Ćirilica“. Vučić je istakao da se plaši da se svet nalazi pred novim velikim svetskim sukobom.

САМО ГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ УБРЗАВА МАШИНЕРИЈА Вучић о ситуацији у свету - Плашим се да иде у најтежем правцу, све се одлучује у пет месеци

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Profimedia/Ilustracija

– Mi ćemo pokušati da sačuvamo mir, stabilnost i slobodu. Plašim se da svet ide u najtežem pravcu. Kada vam ja ovo kažem, to uzmite sa velikom ozbiljnošću. Ja nisam politički analitičar, ja sam čovek koji, slučajno ili zato što je narod tako želeo stojim na brdu i imam kontakte svuda u svetu. Mislim da ne postoji niko ko ima takav spektar kontakata kao ja, što su i naši protivnici priznali. Plašim da ćemo se suočiti sa najtežom situacijom, možda i težom nego za vreme Drugog svetskog rata, sa velikim brojem ubijenih svuda. Ja nikoga ne plašim. Mi ćemo dati sve od sebe da ne učestvujemo u tome, dosta smo ginuli i u Prvom i u Drugom svetskom ratu i u sukobima devedesetih. Da nismo mi bismo danas bili veći od Holadnije po broju stanovnika – rekao je on.

Ističe da ćemo dati sve da se sačuvamo, ali ljudi moraju znati da će to biti veoma teško. 

– Sve će se odlučivati u narednih pet meseci. Sve mora da bude jasno do 5. novembra. Stefan Švarcman je podržao Donalda Trampa. Šef Blekstouna. Kada ga on podrži, on mu je obezbedio i novac za kampanju. To je signal svim investitorima u Americi da podrže Trampa, veliki američki biznis sjate uz Trampa, jer su siti ratova, a šta će da se sve desi da se to ne bi dogodilo… Samo gledajte kako se ubrzava mašinerija – rekao je Vučić. 

Kaže da se pod uticajem velike sile insistira da se uđe na teritoriju Ukrajine. 

– Samo čekajte prve incidente i prve stvari da se dogode i eto nas u problemu kakav dugo, dugo nismo imali – navodi on. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like