Home Politika Šarl Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u Evropskoj Uniji

Šarl Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u Evropskoj Uniji

by euronet063


Vesti

Politika

Šarl Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u Evropskoj Uniji

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je budućnost Srbije i Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Aleksandar Vučić i Šarl Mišel

Foto: Olivier Hoslet / EPA;

Aleksandar Vučić i Šarl Mišel

Plan rasta donosi stvarnu mogućnost za snažno ekonomsko približavanje Srbije i regiona Evropskoj uniji. Treba da iskoristimo potencijal postepene integracije kako bismo ljudima doneli praktičnu korist – napisao je Šarl Mišel na svom nalogu na mreži Iks.

Blic preporučuje

Vučić je nakon sastanka saopštio da je sa Mišelom razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

– Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini – poručio je Vučić.

Vučić obavio niz sastanaka

Vučić je danas u Briselu razgovarao i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom i imao dva bilateralan susreta sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Đuzepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

(Tanjug)Izvor

You may also like