Home Politika Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

by euronet063


PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.

ОВО ЈЕ ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТ РАДА ПРЕДСЕДНИКА И ДИПЛОМАТИЈЕ Брнабић: Србија показала како се бори за своје интересе, свет и међународно право

Foto: Tanjug

Brnabić je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.

– Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju – istakla je predsednica parlamenta.

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

– Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava – ukazala je Ana Brnabić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

BONUS VIDEO: U INAT REZOLUCIJI: Trobojke se vijore Beogradom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like