Home Politika Svesrpski sabor: Dodik poručio da će RS Dan Republike obeležavati 15 februara

Svesrpski sabor: Dodik poručio da će RS Dan Republike obeležavati 15 februara

by euronet063


Vesti

Politika

Svesrpski sabor: Dodik poručio da će RS Dan Republike obeležavati 15 februara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske da će Srpska ubuduće 15. februar obeležavati kao Dan Republike Srpske, a da će 9. januar obeležavati kao Dan nastanka Republike Srpske.

Milorad-Dodik-svesrpski-sabor-872x610

Foto: Srna

Milorad-Dodik-svesrpski-sabor-872×610

Zajedno ćemo, poručio je, ubuduće obeležavati Dan državnosti Srbije – 15. februar.

Blic preporučuje


Vučić o Svesrpskom saboru: „Samo sa ponosom na prošlost možemo graditi budućnost“

.

Foto: Marko Đoković / Tanjug

.

Ocenjujući Svesrpski sabor kao forum svih građana Srbije i Srpske, ali i drugih naroda koji u njima žive, Dodik je poručio da samo državni i nacionalni interes nema alternativu.

Ponosan sam što sam saradnik Vučića na ovom pitanju na Deklaraciji, koju ćete uskoro dobiti, što je istorijski dokument koji ujedinjujući rehabilituje srpske nacionalne interese, jer samo državni i nacionalni interes nema alternativu – poručio je Dodik.

.

Foto: Marko Đoković / Tanjug

.

Rekao je da je pripremljena Deklaracija, koja će biti dostavljena parlamentima Srbije i Srpske na usvajanje, zajednički napor za koji će ova generacija reći: „Da, shvatamo gde smo, ali savršeno dobro znamo gde idemo“.

-Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na ono što nije samo trenutak već i na događaje u budućnost i zato ćemo se potruditi da ona bude vlasništvo svakog čoveka – poručio je Dodik.

(Tanjug)Izvor

You may also like