Home Politika VAŽAN SUSRET SA DODIKOM: Vučić

VAŽAN SUSRET SA DODIKOM: Vučić

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić njavio je tokom gostovanja u emisiji TV Prva da će se videti i sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

ВАЖАН СУСРЕТ СА ДОДИКОМ: Вучић - Када сами будемо решавали проблеме они ће бити решени

Foto: Printskrin TV Prva

Vučić je rekao da će se sutra videti sa Dodikom, i da on zna poziciju Srbije po pitanju Dejtonskog sporazuma.

– Mi moramo da sačuvamo mir po svaku cenu i da pričamo sa Bošnjacima. On neka priča sa njima u Sarajevu, ja nisam u stanju to sada da radim, verujem da ću za neko vreme biti u stanju. Oni su hteli da nas proglase genocidnim u najvišem svetskom telu. Naišli su kako sami kažu na „mašinu“ koja se njima suprotstavila. Ono što su oni postigli ovom rezolucijom jesu ponovo otkopani rovovi, podele, dodatna mržnja, to su uspeli. Moramo zatvoriti otvorene rane, ne treba nam nikakav sukob, živećemo zajednički i za 50 i 100 godina, moramo to da znamo, takvu politiku moramo da vodimo. A valjda će neko u Sarajevu razumeti da nam je sa strane dolazilo samo zlo, još od Benjamina Kalaja. Samo zlo, podele i naši sukobi. Kada budemo sami rešavali naše probleme, onda će oni biti rešeni – kaže on.

Kaže da mu je nakon što je bio napadnut u Srebrenici bilo lakše da pruže ruku, jer se tada radilo o njemu.

– Ja nemam problem sa sujetom i nemam pravo kada je reč o meni. Imam problem sa onim što su pokušali da urade sa našim narodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor

You may also like