Home Politika Vučević: Gabon neće glasati za Rezoluciju o Srebrenici

Vučević: Gabon neće glasati za Rezoluciju o Srebrenici

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević: Gabon neće glasati za Rezoluciju o Srebrenici

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, o čemu ga je danas obavestio premijer te zemlje Rejmond Ndonga Sima.

Tan2024-05-2012393364 1

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Tan2024-05-2012393364 1

– Premijer Sima, nas je obavestio da njihova država neće glasati za predloženu rezoluciju u UN o takozvanom genocidu u Srebrenici, na čemu smo im neizmerno zahvalni – rekao je Vučević na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Simom u Palati „Srbija“ nakon potpisivanja sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti sporta i odbrane.

Blic preporučuje

Vučević je rekao da je su premijera i delegaciju iz Gabona upoznali o poziciji Srbije po pitanju Rezolucije o Srebrenici, ne umanjujući ratni zločin koji se tamo dogodio i ne osporavajući individualnu odgovornost bilo koga ko je eventualno učestvovao u izvršenju tih krivičnih dela.

„Gabon jedna od država koja je povukla priznanje Kosova“

Premijer Srbije istakao je da je ta rezolucija pripremljena suprotno unutrašnjim procedurama BiH i bez konsultacija i da će dovesti do dodatnih eskalacija i pogoršanja međuetničkih odnosa u toj zemlji.

Vučević se zahvalio Gabonu što u potpunosti priznaje teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije.

Gabon je jedna od država koja je u prethodnom periodu povukla priznanje takozvanog Kosova, što je za nas od neprocenjivog značaja i potvrda naših dobrih i iskrenih odnosa, koji traju još iz Pokreta nesvrstanih, a i dan danas imaju snažan potencijal – naglasio je Vučević.

(Srna)Izvor

You may also like