Home Politika Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača

Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača

Premijer Miloš Vučević i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić dočekali su danas predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsednika skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića na graničnom prelazu Sremska Rača.

.

Foto: Tanjug

.

Nakon dočeka oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save.

Blic preporučuje

Zvaničnicima iz RS, koji dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sutra u Beogradu, priređen je doček uz so i pogaču koje su nosili mladi u srpskoj narodnoj nošnji, a vijorila se i srpska zastava.

Sutrašnji sabor okupiće veliki broj ljudi iz Srbije i RS, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade, kao i sastanci zvaničnika Srbije i RS.

Centralno obeležavanje manifestacije „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ biće održano u 17.00 časova na Tgu republike u Beogradu, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, sabor će biti prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja.

.

Foto: Tanjug

.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mnogo važnih odluka biti doneto na sutrašnjem velikom Svesrpskom saboru, među kojima zajednička deklaracija kao i odluka o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

(Tanjug)Izvor

You may also like