Home Politika Vučević na konferenciji u Atini: Možda sam zvučao oštrije, ali odgovorno sam branio Srbiju

Vučević na konferenciji u Atini: Možda sam zvučao oštrije, ali odgovorno sam branio Srbiju

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević na konferenciji u Atini: Možda sam zvučao oštrije, ali odgovorno sam branio Srbiju

„Možda sam zvučao oštrije, ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete emotivnije“. rekao je večeras premijer Srbije, Miloš Vučević odgovarajući na pitanja novinara u Atini.

.

Foto: FOTO: Slobodan Miljević/Vlada Republike Srbije / Tanjug

.

Vučević je, inače, na panelu, u okviru Međunarodne konferencije Mir i održivi razvoj ukazao da ne voli da vidi dvostruke standarde koji postoje, i po pitanju saradnje sa Pekingom ili u slučaju pozivanja na poštovanje teritorijalnog integriteta koji je, kako je podsetio učesnike, bitan u slučaju Ukrajine, ali ne i Srbije.

„Odgovorno sam branio Srbiju. Možda sam nekako zvučao oštrije ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete i malo emotivnije“, rekao je Vučević novinarima koji su primetili oštriju reakciju premijera.

Vučević je kazao da je dobro da Srbija učestvuje na ovakvim konferencijama i da iznese svoje argumente.

.

Foto: FOTO: Slobodan Miljević/Vlada Republike Srbije / Tanjug

.

„Zamislite da se sve ovo priča bez Srbije. Mislim da je dobro da je neko od nas uvek tu i da može da iznese naše argumente i činjenice. Ali zaista smo spremni da sarađujemo sa svima na Balkanu. Želimo svaki uspeh i Severnoj Makedoniji i Albaniji, Crnoj Gori, BiH. Imamo zajedničku evropsku sudbinu jer Evropa ne može da bude zaokružena bez zemalja Zapadnog Balkana“, rekao je Vučević.

Premijer je istakao da članstvo Srbije u EU jeste nacionalni interes.

.

Foto: FOTO: Slobodan Miljević/Vlada Republike Srbije / Tanjug

.

„Ali dozvolite nam da imamo period usklađivanja sa spoljnom politikom EU što se najčešće spočitava Srbiji“, istakao je Vučević.

On je preneo da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sa kojim je večeras razgovarao, optimista što se tiče evropskih integracija i da nova Evropska komisija izađe sa kompletnim predlozima.

„Ali nisam siguran da će to obuhvatiti sve aktere. E sad ko je spremniji i u boljoj političkoj i geopolitičkoj situaciji, videćemo“, rekao je Vučević.

(Tanjug)Izvor

You may also like