Home Politika Vučević o Kosovu: Srbija spremna na kompromis, ali tako da nema apsolutnog pobednika i gubitnika

Vučević o Kosovu: Srbija spremna na kompromis, ali tako da nema apsolutnog pobednika i gubitnika

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević o Kosovu: Srbija spremna na kompromis, ali tako da nema apsolutnog pobednika i gubitnika

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbija spremna da napravi “kompromis“ u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali tako da nijedna strana ne bude “apsolutni pobednik“ niti “apsolutni gubitnik“.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

– Spremni smo da pravimo dogovore i kompromise, kompromise koji znače da nijedna strana nije apsolutni pobednik ili apsolutni gubitnik. Sve drugo ne može da ima dugoročnu održivost – rekao je Vučević u intervjuu za agenciju AFP.

„Nije nemoralno da proizvodimo oružje“

Povodom navoda o izvozu srpske municiju koja je preko trećih strana završila u Ukrajini, Vučević je rekao da to ne predstavlja “srpski doprinos jednoj od zaraćenih strana“.

Ne želim da sprečavam kompanije da prodaju našu municiju Španiji, Češkoj, SAD… Jer nije zabranjeno i nije nemoralno da proizvodimo oružje i municiju koja se, nažalost, takođe koristi tamo gde je rat – rekao je Vučević.

O litijumu

Kada je reč najavama o početku rudarenja litijuma u Srbiji, Vučević je ocenio da je rudarstvo dugo bilo pokretač razvoja zemlje, i dodao da svaki budući projekat mora da se suoči sa rigoroznom kontrolom kako bi se osiguralo da rudnik ne izazove nikakvu štetu po životnu sredinu.

– Nikada nećemo dozvoliti da neko uništava srpske reke, polja, jezera, šume, livade, planine i ravnice. Ali takođe nećemo odustati od nečega što bi moglo da bude snažan ekonomski potencijal i pokretač razvoja Srbije u budućnosti – rekao je premijer Srbije.

(Tanjug)Izvor

You may also like