Home Politika Vučević: „Srbija neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost“

Vučević: „Srbija neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost“

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević: „Srbija neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost“

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da ministar odbrane BiH Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama, ali izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

Ilustracija

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

Ilustracija

On je povodom izjave Heleza, koji je izneo optužbe na račun predsednika Aleksandra Vučića i kritike Dejtonskog sporazuma, poručio da će Srbija uvek braniti svoje interese i da neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost.

Blic preporučuje

Ovakvi napadi bosanskih ministara, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa. Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije – naveo je Vučević.

„Mir, stabilnost, budućnost“

Zato, kako je dodao, i ne čude konstantni napadi na predsednika, a sve s ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske.

Naša poruka i politika je jasna – mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BIH u postojećim granicama ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj – rekao je Vučević.

Dejtonski sporazum je, kako je naglasio, temelj mira u Bosni i Hercegovini i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana.

– Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost – zaključio je Vučević.Izvor

You may also like