Home Politika Vučević: Tužilaštvo i ODIHR da reaguje zbog napada na SNS kol centre

Vučević: Tužilaštvo i ODIHR da reaguje zbog napada na SNS kol centre

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević: Tužilaštvo i ODIHR da reaguje zbog napada na SNS kol centre

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da očekuje reakciju ODIHR-a, kao i tužilaštva na, kako je tvrdi, „najgrublje nasilje“ nad kol centrima te stranke tokom izbornog dana.

.

Foto: Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević / Tanjug

.

– Da vidimo kako će oni reagovati na, ne samo verbalno, nego i fizičko nasilje nad našim legalnim i legitimnim kol centrima – rekao je novinarima Vučević, koji je i predsednik Vlade Srbije, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Gimnazije u Mladenovcu.

Blic preporučuje


Trvenja oko KOL CENTARA SNS i koškanje sa MUŽEM ANICE DOBRE: Svi incidenti izbornog dana u Srbiji

Upitan da li je pozivima građana iz kol centara SNS tokom izbornog dana, kao i raznim poklonima tokom predizborne kampanje, učinjeno krivično delo, predsednik SNS je naveo da nije primetio „apsolutno ništa nezakonito, osim nasilja nad njihovim kol centrima i aktivistima“.

– Ja ću uvek da pozivam ljude da izađu na birališta, mislim da je to suština izbora i demokratije i ne vidim da je uopšte sporno kada nekoga pozivate da izađe na birališta – kazao je on.

Upitan da li kao lider SNS oseća odgovornost što su osvojili 50.000 glasova manje nego na izborima u decembru, Vučević je naveo da je ostvaren „fenomenalan rezultat“, kao i da je ponosan što je lider političke stranke koja je „odnela još jednu ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego što su se mnogi nadali“.

„O kompaniji Rio Tinto“

Na pitanje da li će kao premijer ukinuti odluku prethodne premijerke Ane Brnabić, kojom je „stavljena tačka“ na rad kompanije „Rio Tinto“, Vučević je naveo da o tome nije razgovarano, ali da će biti reči o tome „kako da se iskoriste prirodni resursi koje Srbija ima“.

– Mislim da treba da iskoristimo sve pogodnosti, prirodne prednosti i ljudske resurse koje Srbija ima da se razvija. A kakva će odluka i da li će biti drugačija, to ćemo videti u narednom periodu. Apsolutno sam spreman da razgovaram sa svima i mislim da Srbija treba da iskoristi svaku šansu za razvoj koju ima, poštujući najviše standarde i tehnološke proizvodnje i zaštite životne sredine – kazao je Vučević.

(Tanjug)Izvor

You may also like